Todella sitten sain otettua itseäni oikein kunnolla niskasta ja käytyä treenaamassa ennen kisoja. Keskiviikkona tuli Sanna Kirin <3 ja Jaden kanssa käymään ja otettiin sitten treeniä hallilla. Itselläni oli mukana Martta ja Tempo. Tempolla tosiaan ainoastaan kontaktiharjoittelua, ettei neiti ole joka hetki vetämässä kylkimyyryä.. A sattui kentällä olemaan, joten siitä otettiin sitten kunnon tehotreenit! Martta treenasi yleisasioita.

 

Perjantaina lähdin ex-tempore uudelleen treenaamaan ja mukaan pääsi Tom, Tempo ja Rheda. Nyt oli kentällä myös puomi, joten voitte vain arvata, mitä Tempo treenasi ;) Toki kaikki treenasi puomia, mutta Tempo eritoten. Kaikilla tein vaikeahkon putki-puomi erottelutreenin, josta jokainen suoriutui hyvin. Ottaen huomioon, että treenissä tosiaan oli kaksi putkihullua, Rheda ja Tempo. Tomppa the putkiaivo nyt menee lähes aina sinne, mihin käsken. Rheda sai myös vähän takanaleikkauksen alkeita lelun kanssa ja ihmeenkin hyvin hoksasi ollakseen blondi! Tom teki lähinnä siis vain pientä kisoihin valmistelevaa treeniä, pari kepeillelähetystä, muutama kontakti ja yksi kunnon vauhtipätkä.

 

Näillä mentiin, ”hiukan” jännitti Tempon paluu kisakentille majesteetillisen tauon jäljiltä..

 

Lauantaiaamuna volkkarin nokka kohti Janakkalan kisoja. Päivän aloitti minit eli Tempo. Eka rata hypäri ja Tempolle ihme ja kumma nolla! Sillä irtosi sija 4. Kisa olikin tiukka ja kaikki sijoilla 2-4 olleet olivat saman sekunnin sisällä. :) Tokalta radalta tienattiin hyl, puhtaasta ohjausvirheestä voin taas itseäni onnitella. Vikalta radalta tuli niin ärsyttävä vitonen, että voisin taputtaa taas itseäni päähän. Pesäpallomailalla. Ennakoin noin sekunnin sadasosan ja kielto. Voi kettu! Muuten pitää kyllä olla tyytyväinen neidin kisakauden alotukseen, se oli ihmeenkin hillitty tauon jälkeen, malttoi ottaa kontaktit ja muutenkin se kuunteli ohjausta. Ihmeitä tapahtuu!

Tomppa jatkoi mun kisapäivääni. Sen kanssa ekalta radalta otettiin hyl, se olikin ihan villinä ja en edes muista mitä kaikkea se sai radalla päähänsä.. Ainakin kesken keppien se ampaisi putkeen!?!  Melko omalaatuinen valinta. Toisella radalla meillä olikin sattunut kerrankin sama ratapiirros kummallekin ja edettiin ikään kuin suunnitellusti samaa rataa! Siitä ansaittiin ensimmäinen nolla kolmosista sijalla 4. Viimeisellä radalla jälleen tsippailtiin jotenkin samaan suuntaan ja siitä napsahti toinen nolla! Sijalla 2 ja bonuksena tulla tupsahti vielä hyppyserti! Ohhoh. Aidosti yllättynyt olin :), joskin toki onnellinen!

 

Sunnuntaina oli sitten junnuosaston vuoro päästä ottamaan touchia kisamaailmaan luonnollisesti epävirallisten kisojen muodossa. Mukana siis Martta ja Rheda. Molemmilla taaplattavana kolme starttia, Marrella hyppy-putkiluokka, hyppyrata ja mölliluokka. Riiriillä hyppyrata ja 2 x mölliluokka. Martta the blondien blondi oli ihka ensimmäistä kertaa agiliitämässä ihmisten ilmoilla ja vieraassa paikassa, mutta asenne ratkaisee ja sehän on neidillä varsin kohdallaan. Että oli totinen narttu mulla remmin päässä, kun joku muu meni HÄNEN esteillään, perhana! Se on siis tällä hetkellä ihan täyskopio Temposta, vaikkei niissä ole sukutaulullisesti mitään samaa. Ei varmaan tarvii erikseen sanoa, että TYKKÄÄN! ;) No itse päätähuimaaviin tuloksiin: Martta tienasi todella mahtavat 65 virhettä putkiluokasta. Se meni putkeen, sitten se meni toiseen putkeen, siinä välissä se saattoi mennä siihen putkeen, mihin minä näytin, jonka jälkeen se valitsi ihan itse taas putken. Ei ollut väliä, oliko pimeää vai vähän vähemmän pimeää kulmaa, putket vaan rytisi, kun neiti pisti vilistäen.. Eihän siinä voinut olla nauramatta! Hyppyrata oli aika vaikea (siis toisin sanoen en ajatellut sen olevan tarkoitettu tasokkaammille koirille, mitä Martta tässä vaiheessa on), tienattiin hyl, mutta neiti ei enää rynnistellyt putkiin yhtä villisti. Voisi siis melkein todeta, että se oli kuulolla…! OHO. Ja siis mentiin lähes samaa rataa. Se oli jo paljon ;). Möllirata sopi jälleen paremmin meidän matotasollemme, sieltä napattiinkin sitten tulos 5, kun ohjasin sen yhden esteen ohi. Muuten tätä suoritusta pystyi orastavasti jo sanomaan niinku agilityksi. Naurufiilis jäi neidin kanssa touhuamisesta, oli aikas vallatonta ja vauhdikasta. Sitähän mä toivoin. ;)

Rhedan kanssa hyppyrata sujui teoriassa eli se olisi sen suoriutunut kyllä, jos ohjaaja olisi ollut vähäänkään itse kartalla paremmin. Eihän se kääntyä vielä osaa kunnolla, joten kaaret venyy ja valuu, mutta hei – se on vuosikas. Ehkei ihan kaikkea vielä tarvi? Eteneminen oli ajoittain jopa sujuvaa, vaikka hyl tulokseksi tulikin. Möllirata sopi jälleen pirtaan paremmin, ekalla kierroksella se tuli putkesta ulos?!, jota ihmettelin kovasti. Jälleen hyl. Toisella kierroksella ei tätä tapahtunut ja mentiin samaa rataa toistemme kanssa, joten nolla napsahti ja se sattui riittämään vielä voittoon. :)

Hyvä blondit!! Päivän perusteella treenimoodi olisi lyhyesti seuraava:

Martalle vain lisää treeniä, ohjauksen kuuntelemista ja esteiden itsenäisempää osaamista.

Rhedan kanssa erittäin löysää treeniä..jopa treenitauko, koska se osaa jo tarpeeksi - jopa liikaa - tuon ikäiseksi. Keskitytään siis vain todella pieniin asioihin, keppien hakua, takanaleikkauksen opettelua ja muuta tällaista pientäkivaa.. Ratatreenit saan unohtaa hyvillä mielin nyt toviksi jos toiseksikin. En vieläkään vaan käsitä, että missä vaiheessa se on oppinut noin paljon? Se tulee kisaikään loppuvuodesta ja tekee jo kevyesti ykkösen, lähes kakkosen ratoja.. Jossain kohtaa olen edennyt turhan nopeasti, shame on me. Ja max. 1 krt / vko treenataan, ei mene jakeluun nyt mulla tämä. Mutta nyt kun vain muistan treenata pelkästään pikkuasioita tauon jälkeen, niin eiköhän se siitä sitten. Marttaan mun onkin nyt keskityttävä, koska se ei osaa vielä mitään kisoihin liittyvää kunnolla :D.

 

Videomateriaalia on ehkä nähtävissä jossain vaiheessa.. Huom. ehkä :D Jos kehtaan… ;)

 

Ps. Torrin elämän toinen jälki ei ollut enää läheskään samanlaista kaahaamista.. Olisikohan asialla jotain tekemistä sen kanssa, että loppupalkka oli visusti tiiviin kannen alla?! Eihän sitä järkeä kannata koskaan käyttää, täysin yliarvostettua touhua sellainen!

 

Kuva: Saija Tuomi