(Otsikon aforismi © Oscar Wilde)

Tällä kertaa pidemmittä turinoitta semi-pitkiin tavoitelöpinöihin kommentteineen.

 

Pinja

2011: Katsotaan miten kevätsuunnitelmat sotkee meidän kesää, mutta ellei sotke mitenkään, niin hakuillaan ja puruillaan taas totuttuun tapaan. :) Josko ensi vuonna jo oikeasti sinne hakukisoihin?

-       Sotki kevätsuunnitelmat toivotusti kesää eli pentuja saatiin. Samalla tein sen päätöksen, että Pinja jää samaan syssyyn mammalomansa jälkeen eläkkeelle puruista. Eikä menty oikeastikaan hakukisoihin taaskaan. Yksi agistartti kisattiin, piirM.-joukkueessa. :)

2012: Nyt en enää edes jaksa kirjoittaa sitä hakukoetta tähän, kun ei me mennä sinne kuitenkaan. Tokoillaan omaan tahtiin, ei järin tavoitteellisesti, mutta siten, että mainita saattaisi. Jos talvi tulisi, niin neiti pääsisi toteuttamaan taas vetokoiran virkaa..Sitä odotellessa.

 

Flint

2011: Talvi treenataan agilityä ja kesällä katsotaan, onko meistä kisakentille ensinkään. Mutta kesällä ennen kaikkea paimennetaan ja haetaan koiralle ja ohjaajalle touchia myös kisalaitumilta!

-       Kyllä, agikisattiin jonniin verran ja yksi nollavoitto plakkarissa. Paimennuksen kisalaitumilta tuli haettua kummallekin touchia ja tuotti se mukavia tuloksiakin; muutama sijoitus kolmen parhaan joukkoon sekä koularit PAIM1 ja PPR1. :)

2012: Näitä kahta tehdään lisää, agilityssä voitaisiin yrittää pyrkiä kakkosiin ja niin myös SKL:n paimenpuolella yritän ajaa pari kakkosen rataa kesällä. SPKY:ssä pysyttelemme edelleen ykkösluokassa. Kakkosista ei vielä suurempia tavotteita, ratojen läpäisy olisi varmaan sellainen realistinen. Ykkösen radoilla yritetään hakea puhtautta suorituksiin ja kisavarmuutta – siis ohjaajalle. ;)

 

Tempo

2011: Toivottavasti päästään pikaisesti yli ”viimeisen-nollan-syndroomasta” ja noustaan sinne kolmosiin, jossa katsastetaan ihan rauhassa sitten, mihin taidot riittää. Ei ole vieläkään minnekään kiire, kun koira vasta täytti 2 vuotta. :)

-       Päästiin siitä yli kyllä ja kolmosista plakkarissa 2 x SERT-H ja 1 x SERT-A. Tempon loppukesän-syksyn kisaamista söi mammalomailu, joka osoittautuikin turhaksi lomailuksi, joten jatkamme vähän aktiivisempaa kisailua sitten alkuvuodesta.

2012: Ensi syksynä katsotaan taas, josko mammalomailtais vähän onnistuneemmin.. Valioituminen olisi mukava tavoite sekä arvokisanollat. (Siinä riittääkin tekemistä) ;)

 

Åna

2011: Josko vaikka tänä vuonna kutsuisi se kolmosluokka? :D Ei voi tietää. Mitähän mun pitää Ånalle luvata, jotta se nousisi? Ehkä kuu taivaalta. Katsellaan.

-       Eipä noustu, otin sillä kaksi starttia ja isä muutaman siihen päälle. Nykyään se onkin isän koira, joten en aseta sille omasta puolestani enää tavotteita. :)

 

Gitte

2011: Olisi niiiiin kivaa pyörähtää ulkomailla kisoissa, mutta ehkä me tyydytään taas vain siihen kevään Viron reissuun. :) Ulkomaatahan sekin. Käydään taas arvokisoissa hakemassa sitä kuuluisaa kokemusta! ;D

-       En toteuttanut haaveitani ulkomaanreissusta. Arvokisoista todella käytiin hakemassa sitä kokemusta ja pelkästään sitä. :) Kisailtiin omaksi iloksi!

2012: Katsotaan, miten neiti voi ja kisaillaan sen mukaan. Eli kisailut harvenee ja Gitte alkaa siirtymään osa-aikaeläkkeelle oikeasti. Jos käydään kisaamassa, niin tavoitteena olisi saada loput arvokisanollat (2 kpl) ja hyppyvalio kolkuttelisi kanssa jossain vaiheessa.. Katsellaan, mitä tehdään ja jätetään tekemättä. :)

 

Tom

2011: Treenataan aktiivisesti agilityä ja siihen asti, kun ikä ei riitä kisaamaan, niin voidaan satunnaisesti pyörähtää näyttelykehissä komeilemassa. :) Kisaikä tulee täyteen 9 kuukauden päästä eli on meillä hetki aikaa pyörähdellä kehissä. ;P

-       Pyörähdeltiin Virossa ja Latviassa asti kehissä ja kolmessa Suomen kehässä. Kuudesta kehäilystä 4 x ERI ja 2 x EH. Kisaikä tuli täyteen ja ”ura” aloitettiin mukavasti Hyvinkäällä kahdella nollavoitolla.

2012: Koitetaan saada se viimeinenkin luva ykkösistä ja sitten pitäis saada niitä kakkosistakin, eli jos kolmosiin päästäisiin, niin olisi kiva ja sieltä mahdollisesti sitten kisakokemusta haalitaan mahd. paljon. Näyttelyissä käydään, jos ehditään ja viitsitään (yksi kehäily tiedossa, muuta ei ole ehtinyt miettiä) ja sen asian osalta nyt ei mitään tavoitteita voi oikeen alkaa laatimaan. :D

 

*** *** *** *** Nuorison tavoitteet: *** *** *** ***

 

Rheda

2012: Agility pieninä annoksina pikkuhiljaa kokoon ja sitten kisaiän täyttyessä (lokakuussa) katsotaan missä vaiheessa ollaan ja rynnätään kisoihin, jos siltä näyttää. Yksi näyttely mahdollisesti luvassa.

 

Martha

2012: Agilityä niin ikään opetellaan ja vuoden päästä katsotaan, missä kohtaa ollaan, josko saataisiin pari starttia otettua.

 

Kone

2012: Kaikki riippuu siitä, miten lammastelut lähtee keväällä sujumaan. Lähti sitten hyvin tai huonosti, niin ensi kesä menee pelkän treenin muodossa kuitenkin. Agilityä nyt katsellaan, samaan tahtiin kuin Flintinkin kanssa eli tooosi rauhallisessa aikataulussa, aloitellaan talvella tekemään pohjia ja katsotaan, millä mielellä neiti asiasta edes on. ;)

 

Yleiskommentointina vuodesta 2011 voisin luonnehtia, että siihen on luonnollisesti – kuten muinakin vuosina – kuulunut iloja ja suruja, onnistumisen iloa ja hetkiä, kun on sitten pitänyt mennä oikeasti itseensä ja vähän miettiä, että missä vika. On typerää sanoa ”merkittävin menetys”, koska kaikki menetyksethän ovat yhtälailla merkittäviä ja koskettavia, mutta Jerryn poismeno oli hirveä kolaus ja edelleen minulle herkkä aihe. Ja pysyykin sellaisena, koska siinä koirassa oli sitä jotain, mitä en enää koskaan tule elämässäni kenestäkään koirasta saamaan, ainakaan samassa mittakaavassa. Kuten olen ennenkin luonnehtinut; Elämäni Koira. Ja sen menetyksen suuruutta ei pysty sellainen ihminen kuvittelemaan, joka ei sitä ole joutunut kokemaan.

 

Paljon olen saanut uusia ihania tuttavuuksia, vanhoja ihania tuttavia luonnollisestikaan unohtamatta! Lisää kokemuksia monista asioista ja lisäksi olen päässyt matkustelemaan ennätyksellisen paljon ulkomailla (, vaikkakin osa reissuista oli lähinnä päivän tai vkonlopun pituisia). Tykkään matkustella ja nimenomaan koira-aiheisesti ja joku hetki vielä haluan tehdä kisatourneen Euroopassa, mutta se ei ole välttämättä vielä tulevankaan kesän realismia. Mutta olenhan aina tykännyt kiusata itseäni ajatusleikeillä. ;)

 

Nyt olisi varmaankin korkea aika jo lopettaa posken soittaminen näin virtuaalisestikin ja yrittää saada edes hieman sitä joulumieltä keräiltyä itseensä. Kyllä se tästä, lumi olisi kyllä oiva lisä ;).

Länttään tähän kirjoitukseen kasan epämääräisiä kuvia ja sitten erillisesti tuon tämän vuoden joulutervehdyksen. Kiitos lukijoille kuluneesta vuodesta ja toivottavasti jaksatte lueskella vielä tulevanakin vuonna epämääräisiä lätinöitäni. :)

 

 

Tack och adjö!

-Jepu 17.12.2011-