Englannin reissumme antoi sopivan mittaisen paimennustauon Flintille. Torstaina heti kotiin saavuttuani otin pari hakua, poispäinajoa sekä jaon. Sain tehtyä aavistuksen naapurin lääniä lainaten mukavan pituiset haut (n. 130 - 150m) ja poispäinajoa otin ns. kisanomaisesti (2-luokka) eli ”tolpalta” ohjaten. Eli treenit olivat kisasuoritusta vaikeammat ja jako tuli vielä extrana mukaan treeniin, kun olin saanut lisäpontta senKIN treenaamiseen. Suunnat olivat hukassa, onneksi tajusin kokeilla sitä ja ilokseni huomasin jätkän arpovan suunnan itselleen paremmaksi, käskystäni riippumatta. Tosi hauskaa, kisat tulossa ja koiralla ei ole hajuakaan suunnista. No, jos joku asia oli varma, niin se, että se tasan tarkkaan tietää mitä tarkoitan sanoessani comebye ja away. Rautalangasta vääntäen sain uroon toteamaan, ettei varmaan muu auta kuin totella.

Perjantaina uusintatreeni, samankaltainen kuin torstainakin. Suunnista ei tarvinnut enää väännellä ja käännellä.

Lauantaina pieni kisoihin valmisteleva treeni eli jotain pientä, kivaa, mukavaa ja helppoa. Yksi lyhyt haku, poispäinajoa pieni pätkä ykkösluokan tapaan sekä häkitys. Hyvä fiilis jäi kummallekin.

 

Sunnuntaina suunnattiin sitten kisalaitumelle pitkästä aikaa.

Olimme vuorossa numerolla 4. Haku tehtiin pienen rinteen päälle, matka ei ollut järin pitkä. Laidun oli mielenkiintoista kävellä (olin varma, että pyllähdän kymmenen kertaa). Rataantutustumisessa meinasi tulla hiki. :D Lampaat olivat kilttejä sekä suhteellisen hitaita ja raskaita. Osittain sotii nyt nuo toisiaan vastaan, mutta no can do. Ne eivät kyseenalaistaneet koiraa, jos koira teki oikein. Taas toisaalta heikon koiran kohdalla eivät varmasti inahtaneetkaan suuntaan tai toiseen. Melko loogista.

Pisteet osa-alueittain Flintin kanssa:

1.     Hakukaari 17/20 pistettä. Lähti kaarelle hyvin, mutta aavistuksen kanttasi eli olisi voinut mennä pidemmälle taakse.

2.     Nosto 5/10 pistettä. Kanttauksen takia nostokin oli huono.

3.     Kuljetus ohjaajalle 7/20 pistettä. Eli aivan hirvee. :D Lampaat tuli banaanissa, käskytin Flintin pysäyttämään ja lampaat ottivat muutaman askeleen takaisin hakutolpan suuntaan. Eli yli puolet matkasta tultiin offlinessä ja olin ihan varma, ettei korjauksen jälkeen pisteitä tulisi riittävästi. Loppuosa siis tultiin nätisti linjassa ja se onneksi riitti, vaikka tiukille jäikin. OLF siis 29 pist.

4.     Poispäinajo 9/10 pistettä. Ihan pieni mutka tehtiin, josta piste pois.

5.     Kuljetus 18/20 pistettä. Ensimmäisen portin jälkeen annoin lampaiden valua pois linjalta hetkeksi aikaa, siitä pari pistettä sakkoa.

6.     Häkitys 7/10 pistettä. Kun laitoin koiran lampaiden taakse, lampaat ottivat suoran linjan kohti häkkiä ja kävelivät sisään. Annoin aikaa ja pidin oman puoleni. En nähnyt järkeä alkaa koiralla niitä painamaan, kun olivat anyway sinne menossa. Loppuvaiheessa kutsuin Flintin lähemmäs painamaan loppusilauksen häkillä. En käyttänyt koiraa siis tarpeeksi, josta miinusta.

7.     Häkistä ulosajo 10/10 pistettä. Koira teki juuri niin kuin käskin ja oikein maltillisesti. Ei minullakaan valittamista. :)

 

Yhteensä pisteitä 73/100 ja Flint sai koularit PAIM1 ja PPR1! Luokassa sijoituttiin toisiksi ja palkinnoksi saatiin tuoretta, vastapoimittua maissia!! Niin siistiä! :) Ainoa asia, mikä jäi harmittamaan oikeasti oli tuo kuljetus ohjaajalle.. Mutta pitää olla kaiketi kuitenkin tyytyväinen, koska tavoite oli saada rata läpi ja näin kävi ja vielä tunnukset tuli kaupan päälle. Hyvä Klimppi! ;)