Piti taas päivittää tässä välissäkin, mutta se jäi. Nyt tulee vain nopeasti hutaistu pikapäivitys!

 

Tampereen kisoista emme niittäneet mainetta ja kunniaa. Åna hyllytti ja teki muutamat omituiset kiellot lähinnä kontakteilla. Etäisyyksiin pitää siis kiinnittää huomiota. Vauhtia oli hyvin ja olen muutenkin tyytyväinen tiettyihin yksityiskohtiin, joista huomaa, että Ollista on tullut vihdoin aikuinen (siihen ei mennytkään kun vaan se viisi vuotta...)

Giten kanssa VAIHTEEKSI kiirehdin ja se ampui yhden hypyn ohitse. Perhana! Miksi täytyy aina olla sellainen hoppu?! No kuitenkin harmittava vitosemme riitti toiseen sijaan ja nousunollamme jäi hamaan tulevaisuuteen.

Lempi tulikin mukaan ihan yllättäen. Sen kanssa saimme tehtyä puhtaan radan, mutta aikamme riitti vasta neljänteen sijaan. Harmi.

 

Viime viikko olikin yhtä reissaamista ympäri Suomen maata.

Maanantai

Kannus – Tohmajärvi – Mikkeli

 

Eli Rajavartiolaitoksella vierailimme ensimmäisenä päivänä. Varsin antoisaa oli! Päästiin mm. seuraamaan työkoirien sisähakua ja puruja. Osa porukasta pääsi käväisemään kokopuvun sisällä ja koirien toimesta kieriskelemään pitkin lattioita näyttäen lähinnä märiltä räteiltä. Päivän kruunasi se, että käväisimme melkein Venäjällä. Pitäydyttiin kuitenkin noin sadan metrin turvaetäisyydellä. :)

Mikkelissä yövyimme Visulahden hienoissa mökeissä.

 

Tiistai

Mikkeli – Vantaa – Veikkola – Aulanko

 

Sitten suuntasimme nokkamme kohti Opaskoirakoulua. Siellä päästiin mm. hiplaamaan labbiksen penneleitä! Sivistävä paikka kaikin puolin.

Veikkolasta löytyikin sitten Tullin koiralaitos vai koirakoulu.. Ihan sama, mukava paikka anyway. Hieman venähtäneen luennon jälkeen pääsimme seuraamaan huumeiden etsintää. Päteviä labukoita olivat, ainakin näin maallikon silmin!

Hämeenlinnassa (Aulangolla) yövyttiin.

 

Keskiviikko

Aulanko – Hämeenlinna – Aulanko

 

Käväisimme Rinkelimäellä, eli Koiramäellä, eli Poliisikoiralaitoksella. Varsin antoisa päivä kaikin puolin!! Päästiin seuraamaan mm. ID-koiran toimintaa ja räjähde-etsintäkoiran toimintaa. Yövyttiin taas Aulangolla.

Niin joo ja aprillipäivänä oli mukava källittää ihmisiä. Lopulta källitin jopa itseäni, älkääkä kysykö kuinka se on mahdollista.

Ja Velmulle hyvää 9-vuotis synttäripäivää!

 

Torstai

Aulanko – Niinisalo – Parkano (muilla Kannus) – Eris

 

Viimeisenä päivänä käväistiin katsastamassa puolustusvoimien koiratoimintaa Niinisalossa. Täällä näimme yhden näytösluonteisen purutreenin.

Sen jälkeen olikin kotiutumisen aika. Parkanon asemalla tuli Annin ja Ninnin kanssa hengailtua tunti ja rapiat päälle, jonka jälkeen pääsi kotiin tyrannisoimaan viikon äiti-parkaa kiusanneita koiranrötjäleitä. Cina pääsikin heti kurinpalautukseen. Pinja vain on ja heiluu juoksuinensa.

Perjantai

Eris – Tampere – Helsinki

 

Henkilökohtainen reissuviikkoni siis jatkui vielä. Käväisin Helsingissä Ninnin luona ja esitin Meten lauantaina PetExpon pentunäyttelyssä.

 

Lauantai

Helsinki – Tampere – Ylöjärvi

 

(Onneksi) Mette ei ole sotanorsu, joten näyttelystä ei hääppöistä menestystä irronnut. Oli se kuitenkin luokkansa toinen. (Ja sitä ei tarvitse kertoa, että siinä luokassa oli kaksi osallistujaa). Kiitos Ninnille kovasti täysihoidosta ja uudesta esittämiselämyksestä! :)

Sitten nokka kohti Tamperetta ja sitä myöten Ylöjärveä, missä iloisesti nykyään Jenna, Mini ja Mocca asuu!

 

Sunnuntai

Ylöjärvi – Eris - Längelmäki – Eris

 

Treenaamaanhan me Länkylle suuntasimme, tottakai.

Isällä mukana Iines, äidillä Gere, Jennalla Mini ja minulla perussetti Åna, Gitte, Tempo.

Taas itse hieman lusmuilin ajoittain ja se näkyi suorituksissakin. Gitte värkkäsi jälleen kepeillä jotain omaansa ja Åna ei taaskaan irronnut putkiin (se pitäisi minun jo kohta oppia!!) eli Ollin aikuistuminen ei ole pelkästään hyvä asia, koska nyt en voi suunnitella enää ratoja niin, että ”noo se menee tuonne putkeen joka tapauksessa, joten siitä saan etumatkaa sinne ja blablabla”. No okei, ehkä se on kuitenkin ihan hyvä, niin ei tule taas lusmuiltua niin ahkerasti.

Tem otti keinua, puomia, keppejä, putkea ja pussia.

Keinuun saatiin pieni probleema, kun en pitänyt sitten päätäni ja otin siihen avustajan. No jatkossa taas muistan, että teen tuon ihan itse sotkematta siihen lisäkäsiä, niin saan virheistä syyttää vain itseäni.