Noin jälleen liki viikko vierähti ja täytyy sanoa, että oli vilinää ja vilskettä huolimatta siitä, vaikken pentulaatikon äärellä ollutkaan. Sunnuntaina tuli vihdoin saavutettua täysi-ikäisyys, jonka vuoksi maanantaina suuntasin Kokkolaan kirjallisiin, jotka suureksi ilokseni meni läpi. Sitten tiistaina ja keskiviikkona normaaleja ajotunteja ja sitten torstaina inssi. Läpi meni sekin pessimistisestä asenteestani huolimatta ja suuntasinkin sitten heti torstaina junalla kohti Tamperetta.

Autokoulupainotteisesta viikosta huolimatta saimme treenattua hakuakin yhtenä päivänä. Cinalle kaavailin niin maan perhanan hankalat treenit, että sain taas miettiä aivosolujeni toimivuutta. En edes kehtaa käydä sen osalta treenejä läpi.. Kuitenkin se irtaantui metsään hyvin. Miksen voi ymmärtää, että C on vielä nuori, eikä sen ehkä vielä tarvitse osata aivan kaikkea. A.N.N.A S.I.L.L.E A.I.K.A.A O.L.L.A N.U.O.R.I. Mikä siinä on niin hankalaa..?

 

Pinjalle otettiin pistot ääniavulla, haamulla, puolipaolla ja vielä toisen kerran ääniavulla. Sillä oli jokaiselle ukolle hyvä motivaatio sekä ilmaisukin sujui. Tauko teki sille kyllä hyvää näköjään. Olin vilpittömästi tyytyväinen tällä kertaa tuohon naikkoseen. : )

 

Viime aikoina olen ihmetellyt, miksi Pinja seuraa hieman typerästi. Se kyllä yrittää ottaa kontaktin entiseen malliin, mutta ei sitten otakaan. Tänään se pääsi TU:n oppilashierontaan taas pitkästä aikaa, jonka ansiosta selvisi syy outoon seuraamiseen: sen lavat ovat aivan kamalassa kuosissa ja vielä niin toispuoleisesti, kuten voi kuvitella, kun miettii koiran seuraamisasentoa. Oikeastaan koko etupää oli hirveässä kuosissa ja nyt sille pitääkin suoda mahdollisuus lepoon ja vapaana lenkkeilyyn stressittömässä ympäristössä. Sillä tuntui olevan oikeastaan enemmänkin kalvojännitystä, eli käytänössä koko koira on vain yhtä jumia. Pinja-raukka.. Onneksi hieronta sai sen rentoutumaan. Pitäisi vain päästä sitten useammin käväsemään tuolla koululla, jotta se joskus tulisi hyvään kuntoon. Ei sillä oikein voi nyt lähteä treenaamaan hulluna AD-kokeeseenkaan ennenkuin se pystyy liikkumaan sujuvasti, ilman jännitystiloja.

Täytyy sanoa, että harmittaa kovasti Kannuksen ja Tampereen välimatka. Kun ollaan saatu Treelta luotettava hieroja, niin en tietenkään tohdi riskeerata ja kokeilla jotain uutta Kannuksen suunnalta. Tai siis Kokkolassahan taitaa lähin olla, mutta kuitenkin. Pointti nyt kuitenkin se, että pitäisi jaksaa  ahkerasti ravata viikonloppuisin kotona!

 

Ja koska tänään on perjantai, oli totuttuun tapaan myös agilitytreenit. Jee!

Minulla mukana Gitte ja Cina ja äidillä Gere.

Otin Gittellä pari suhteellisen helppoa ratapätkää, jotka menivät molemmat ihan kivasti omia mokailujani lukuun ottamatta. Kisoihin suuntamme varmaankin ensi kuun lopussa.. : )

Cina otti pari hassua kertaa rengasta, keinua, puomia ja keppejä ja lisäksi putkea muutamaan otteeseen ja kahden ja kolmen hypyn sarjaa. Sellaista tasaista menoa mentiin kaikkialla. Ei meillä ole kiirettä minnekään (varsinkaan tässä lajissa).

Hallilla tuli myös tottisteltua jotain pientä ihkusälää. Eipä mitään tärkeää oikeastaan sen osalta.

 

Sitten hypähdämmekin pentulaatikkoon, jossa varpaat ja nilkat saavat osakseen naskalinterävien hampaiden testailua, tapporavistuksia ja neulanterävien kynsien uppoutumista ihohuokosten väliin. Pentulassa ollessaan ja sieltä tullessaan on ajoittain melko lävistetty olo. Lisäksi on sula mahdottomuus mennä pentujen luo kiireellä. Sinne, kun kerran menee, niin siellä tulee viihdyttyä vähintään puoli tuntia. Eihän sieltä voi mitenkään lähteä, jos seitsemän apinaa roikkuu kiinni. Osaavathan ne toki sen kirotun ”tule tänne ja rapsuta minua” –ilmeen, johon ei voi olla lankeamatta.

Maanantaina niillä on jo tarkitus ja peilaus, jonka jälkeen ne sitten lähtevätkin.. Höh, taas on mennyt aika kuin siivillä. Vastahan ne syntyivät ja painoivat keskimäärin 150 grammaa, mahtuivat kämmenelle helposti, ryömivät kuin pienet hiiret emon lämpöön.. Voi että.

Onneksi Tempo jää viihdyttämään minua!

 

Jätän tämän nyt tälläiseksi keskeneräisen näköiseksi ja toivon, että saan aikaiseski päivitellä vielä viikonlopun aikana. (Taitaa vain jäädä toiveeksi..)