Tämä päivitys on omistettu nyt ainoastaan ja vain omalle rakkaalle bordercollie-eläimelleni, Flintille.

Syy, miksi tämä on vain ja ainoastaan tällä kertaa Flinden päivitys, on yksinkertaisuudessaan se, että se on loistava. Minä harvemmin koiriani kehuskelen, ainakaan kovin maireasti, mutta nyt eilisten paimennustreenien jälkeen päätin, että on pakko.

Me ollaan siis paimenneltu aina fiiliksen mukaan omilla lampailla ja kerta viikkoon ohjatusti Jatan luona. Eilen me otettiin aikalailla treenissä kaikkea, mitä ollaan kesän aikana opiskeltu; flankkeja, peruskuljetusta, poispäin ajoa, hakuja, aidasta ottoja ja suuntia. Näin 'paperilla' asiat kuulostaa pieniltä, mutta kuka lajista jotain ymmärtää, tietää, että ne ei ole. Koirallahan on siis ikää nyt vähän päälle 8 kk. Olin eilen niiiin tyytyväinen meidän treeniin. Koira teki asiat juuri niin kuin pitikin. Ja eilisen treenin perusteella voisin sanoa, että ensi kesänä koetetaan ainakin pari paimennuskisaa. Ihan kokemuksen kannalta. En voi sanoin kuvailla, kuinka tyytyväinen tuohon Liituraitaiseen ronttiin olen. Ja jos miettii, takanamme oli VAIN onnistuneet treenit. Suuria epäonnistumisiahan en ole tuon kanssa edes kokenut, sillä on siis peruspalikat aivan kohdallaan. Hieno eläin kerta kaikkiaan.

 

-LISÄKSI-

 

Olemme agilityä treenanneet tasan niin vähän, että riittää laskettavaksi melkeinpä yhden käden sormilla. Tosiaan siis kesäkausi ollaan omistettu erittäin pääsääntöisesti paimennukselle. Kerran otin sen alkukesästä fiilistelemään treeneihin. Eihän sen tarvinnut kuin hetki katsella samanrotuisen menoa, niin fiilis oli hankittu. Sitten kotiesteillä ollaan otettu ihan pariin otteeseen putkea ja toiseen pariin otteeseen siivekkeiden läpi juoksua. Eli erittäin laiska olen siis sen suhteen ollut. Tiistaina Takut järjesti epikset ja sinnehän minä sitten itseni Flindenkin kanssa ilmosin. Siellä oli siis yksi luokka sellainen, missä oli vain siivekkeet ja putkia. Eli juuri tehty Liituraitaa ja mua varten! :D

Sain ihan hämmästyä, kuinka estehakuinen se on. Vauhtia on, mutta ei niin, että esteen kappaleita lentäisi ja siinä samalla sitten koiran kappaleita.. Eli juuri sopivasti tuohon ikään ja loppu tulee sitten kokemuksen kautta.

Hieno miehen alku, olen siihen erittäin tyytyväinen, vaikka se olikin yksi yö laittanut huoneen irtaimiston uuteen kuosiin ja samalla avitti vanhoillisen omistajansa pois cd-levyjen kuuntelusta pirstaloimalla ne. Mutta tuo tuho on enää mitätön juttu, kun oli aika viimein ymmärtää kuinka hauska voi koira olla.

 

Kiitos Anni, että avasit suusi aikanaan tästä aarteesta. <3

 

Noin, nyt olen kerrankin tehnyt päivityksen vain yhdelle koiralle ja kehunut sen maasta taivaaseen. Kaikki vastoin omia tähänastisia toimintamallejani, mutta ehkäpä voisin jatkossakin välillä tehdä vain yhden koiran kirjoituksia. Se on ansaitsemisen arvoinen asia se. ;) Ja päivityksestä saattaa saada sen kuvan, että muut koirat ovat nyt paskakasoja, mutta ei, muut rakkaat eläimeni ovat aivan yhtä loistokkaita. Eilen vain sattui olemaan paimennustreenit, jossa koiristani vain Flint treenaa, niin loogisesti se pääsi sitten päähenkilöksi heti tänään.

Ja koska tiedän, että taipaleellamme tulee olemaan myös hetkiä, jolloin mikään asia ei voisi mennä enempää vituralleen, silloin tulee minun aika lukaista tämä päivitys uudelleen ja saada tästä vielä jälkikäteenkin se onnistumisen ilo ja energia treenata tulevaisuudessa kusahtavat asiat kuntoon.