Tässäpä ollaan nyt menneinä viikonloppuina treffailtu koira-aiheisissa merkeissä ihan mukavasti.

Ensin heinäkuun ensimmäisenä viikonvaihteena oli omien kasvattiemme tapaaminen ja toisena viikonloppuna Aktivistin pentuetapaaminen ja samana viikonloppuna myös TOKOn SM-kisat.

Kilpop-tapaamisessa ei ollut ihan hirmuista osallistujamäärää, mutta tarpeeksi kuitenkin, että saatiin kivasti treeniä aikaan ja yleistä pulinaa.

Ensin lauantaina oli seuran agilitynäytös Rönnillä. Itse osallistuin Ånalla, Gitellä ja Tempolla. Åna näytti yleisölle, että kuinka juostaan lujaa. Gitte näytti säpäkkyyttä ja Tempo oli elävä esimerkki siitä, mistä koulutus lähtee..

Siitä siirryimme niin ikään agilitaamaan Karpille. Itse otin samalla kolmikolla treeniä. Tempolla oli hulvattoman hauskaa, mutta ihme kyllä se välillä jopa keskittyi kuuntelemaan. Otimme pientä ratapätkää. Itse häsläsin jostain syystä kepeillä, joten jouduimme niitä jonkin verran hinkkaamaan, vaan eipä tuo neidin intoa näyttänyt vievän minnekään. Hieno plikka.

Ånan kanssa ohjaukseni on varsin haparoivaa, sen sanoin jo ennen radalle menoa. Saimme paljon vinkkejä, joten pitää alkaa niitä ahkerasti treenaamaan, jotta voi sitten alkaa taas kisaamaan kunnolla.

Gitten kanssa selvästi oletan liikaa ja muutenkin ohjaukseni on hieman myöhässä joka hetkellä. Näihinkin asioihin saatiin apuja, joten ei muuta kun treenaamaan ahkerasti, niin ehkä se siitä lutviutuu. Tyttöset oli kuitenkin hienoja kaikki. Ohjaajasta ei voi sanoa samaa.

Agilitaamasta tulimme meille Tuulikin trimmauskouluun.

Sunnuntaina aloitimme tokoilulla. Itse otin Cinalla BH-paikkamakuuta, kun vieressä pyöri koulutukset. Meni kivasti. Hieman pää kääntyili ja nenä kävi, mutta muuten ei valitettavaa.

Vähän seuraamista, luoksetuloa yms. Kaikki sujui normaalisti ja koiralla hyvä fiilis!

Sen jälkeen Pinja tuli hääräämään samat asiat. Hyvät fiilarit myös sillä, vaikka vähän jouduin hinkkaamaan luoksetuloasentoa. Se onneksi petraa hyvin, sen takia germaanit ovat mukavia :D

Sitten taas agiliideltiin. Minulla mukana Teme ainoastaan. Treenit sujuivat muuten mukavasti, mutta itse olin ihme möhlijä jälleen. Oikein ärsytti, kun koiralla olisi jo rahkeita edetä, niin minä jurrutan paikallani. Aika ryhdistäytyä!

Kiitokset kaikille osallistujille ja kouluttajille!

Sitten tosiaan seuraavana viikonloppuna oli edessä Aktivistin tapaaminen + tokon SM.

Lauantaina kello soi kukonlaulun aikaan ja lähdin kohti Kangasalaa. Ei siis ollut nämä riennot kaukana tällä kertaa, joka oli ehkä painavin syy joukkueeseen osallistumisellani (koska koirakoita ei ollut tänä vuonna joukkueeseemme juurikaan ilmoittautunut, niin sanoin että ellei niitä tarpeeksi tule, niin sitten voin Pinjan kanssa tulla nöyryyttämään Kankoa. Näin siis kävi.)

Joukkueemme kasaantui nopsaa paikalle ja leiriydyimme, kuten tapana on. Muutama tunti meni odotellessa ja katsellessa luokkien kulkua ja ennen kaikkea, syödessä :D

Terveellistä, kuten näkyy... (Kuva: Anni)

1247749450_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Avoimen luokan liikkeet suoritettiin kolmessa kehässä. Oma suoritukseni paikallamakuussa olikin odotettua nopeammin, joten siitä sitten koira täysin virittämättömänä suorittamaan liikettä. Noh hyvä puolihan siinä oli se, että en ehtinyt itsekään jännittämään yhtään.

Paikallamakuu meni kuitenkin ihmeen hyvin. Koira oli rivissä hyvin kuulolla, kontakti oli mainio, maahanmeno ripeä. Kolmessa minuutissa ehti muutama perhonen lennähdellä vatsassa, mutta P ei pettänyt minua tällä(kään) kertaa, vaan pysyi hyvin ja nousi perusasentoonkin ok (jäi omaan makuun hieman vajaaksi), joten numeroa 10 heilutti tuomari.

Nouto suoritettiin heti paikallaolon jälkeen ja nyt ehdin muiden suoritusten aikana Pinjaa virittää hieman liikaakin. Ja lisäksi nouto on sen yksi lemppareista (= käy kuumana), joten kehään mennessä pari kertaa hau hau ja minulle punainen väri kasvoille noloudesta. Itse suoritus oli kuitenkin ok – lähti kapulalle hyvin laukaten, palautus ravilla(!) ja palautusasento mitä mainioin. Tuosta palautusasennosta jaksan olla tyytyväinen, se oli rehellisesti ilmaistuna paras mitä se on koskaan kokeessa tehnyt. Asian kanssa ollaan jonkin verran taisteltu, mutta nyt näkyi tulosta tulleen. Sivulle siirtyminenkin ihan jees. 9

Seuraavaan kehään odoteltiinkin pääsyä jälleen tunnin verran.

Nyt viritin piskin normaalisti ja se olikin kehään mennessä hyvässä kontaktissa ja vireessä.

Seuraaminen oli seuraavaksi vuorossa. Yritin hieman taktikoida, jotta saisin peitettyä tuon poikittamis- ja estämisyritykset ja pingoin suhteellisen kovaa tahtia. Muuten onnistuinkin, mutta käännös vasempaan oli vähän töksähtävä. Olihan se kamalaa katseltavaa varmaankin ja siitä tuomioksi 8.

Liikkeestä maahanmeno oli teknisesti mielestäni riittävä. Itse olin suht. tyytyväinen. Tuomari sen sijaan ei. Se jaksoi mäkättää edelleen seuraamisesta, minun äänenkäytöstäni, P:n hieman vinosta asennosta... Huoh. Siitä niinkin mahtava numero kuin 6. Risoi hieman.

Hyppy ei ollut mieltäylentävää katseltavaa. Koira lähti ok, pysähtyi heti hypyn jälkeen. Käskin istumaan -> koira katsoo /nuolaisee takapäätään -> uusi käsky -> koira istuu hitaasti -> takaisintulokäsky -> koira hyppää, kolauttaa häntänsä... ei tarvii varmaan enää jatkaa selittämistä, joten 0. Ja sitten alammekin pohtimaan, mikä siellä takapäässä viiraa...

Seuraavaan kehään pääsimmekin suht. nopsaa, ja kiroan itseäni, kun en enää virittänyt koiraani niin hyvin. Päivä oli kuuma ja koiralle muutenkin rankka, joten perusviritys ei tietenkään riittänyt. Tyhmä ohjaaja.

Luoksetulo muuten ok, mutta kun käskin sivulle, se vain korjasi eteentuloasentoaan. Apina. 7.

Liikkeestä seisominen ihmeen jees. Tämähän on vanha tuttu koekummituksemme, mutta tällä kertaa se ei edes harkinnut menevänsä maahan. Itse vain ryssin tämän hieman, kun menin vilkaisemaan olkani taa, että jäikö se ihan oikeasti seisomaan. Sen takia P otti pari hiippailuaskelta, mutta muuten ok. 7.

Kaukokäskyt ei loistaneet nekään. Nämä ovat olleet treeneissä väliaikainen murheenkryynimme, joten halusin pelata varman päälle ja tehdä suhteellisen liioitellut käsimerkit. Arvostelu tuomari muistutti, että jos jalkani liikahtavat, tulee numeroksi nolla. Onneksi jalkani pysyivät kuitenkin paikallaan. Kuitenkin P teki hitaat vaihdot (eli tiedossa on mitä seuraamisen lisäksi työstämme runsaasti). 7

Juuri saamani tiedon mukaan saimme kolmostuloksen hieman hermoariistävin pistein 139,67. Eli kokonaisvaikutukset olivat 9, 7 ja 7.

Ei ollut minun päiväni, totesin sen vielä purutreeneissäkin, kun ohjasin Cinaa päin honkia. Kuitenkin mieleni virkeni, kun näin Cinan molemmat vanhemmat puruhommissa. Vakuuttavaa, hyvin vakuuttavaa. :)

Sunnuntaina päivä uusi!

Tottispäivä Sarin opastuksella.

Sain molempien tyttösten kanssa paljon hyviä vinkkejä ja jäi tosi hyvä mieli treeneistä.

Tapaaminen oli muutenkin tosi mukava ja antoisa! Oli ihanaa vaihtaa kuulumisia etenkin Cinan sisarusten omistajien kanssa, vertailla koiria ja kaikkea mahdollista. Ihan äärettemömän mukavaa, kiitos!