Onkin ollut nyt jonkin hetken taas taukoa päivityksien osalta.

Maanantaina palasin tänne Kannuksen suunnalle takaisin. Maanantai oli muutenkin melkoinen päivä.. Erittäin aikainen aamuherätys ja sitten Teiskon kautta kohti Kannusta. Kannuslaumaani liittyi yksi uusi jäsen näin viimeisen vuoden kunniaksi, nimittäin pikku Tempo pääsi mukaani pitämään henkisen balanssini kuosissa, kun noiden isojen rotkojen kanssa tulee väännettyä asiasta kuin asiasta ajoittain.
Kannukseen saavuin ihan tasan aikatauluni mukaisesti, joten koulu alkoikin siitä sitten hetken hengähdyksen jälkeen.
Koulun jälkeen oli vuorossa muutto. Onneksi minulla oli noin puolet kamoista jo autoon pakattuna, niin muuttoon meni päivien sijasta tunteja. :)
 
Tiistaina sitten oli vuorossa henk.kohtaisesti kauden ekat käytännöntreenit. Tosin tällä kertaa ei Pinja päässyt töihin, kun kuuluin itse kadonneiden joukkoon. Pelastuskoiratoiminta on siis ollut tämän viikon ”teemana”.
 
Keskiviikkona jatkoimme peko-toimintaa Kokkolan raunioradalla ja varikolla. Sisäetsinnöissä Pinja oli hyvä, ohjaajan tunaroinneista huolimatta. Radalla ukko oli Pinjalle hankalassa paikassa, kun tämä elukka ei mikään maailman alustavarmoin ole. Jos nyt johonkin pitää olla tyytyväinen, niin ilmaisut olivat ihan mukavat.
 
Torstaina tarkastimme kakkosluokkalaisten tasot.
Illemmalla otettiin pikku porukassa agsaa, sisähakua ja vähän tottista.
Tottiksessa otin Cinalla BH-reeniä.. hiottavaa riittää vielä jonkin verran. Eipä meillä tytöillä kiirettä ole. Vastahan siitä tuli nainen, se nimittäin aloitti juoksunsa tiistaina.
Cina pääsi myös piiiiitkästä aikaa hakemaan ukkoja sisätiloista (tai ylipäänsä mistään tiloista), kun kesällä tuli keskityttyä lähinnä puruihin. Vähän pyöri mielessäni, että mahtaakohan enää edes muistaa mitä nenänkäyttö merkitsee ja vieraitakaan se ei ole hetkeen ilmaissut jne…­­­
Treenimäärään nähden se oli ihan huippu! Oikein yllätyin. Toki treeninpuutekin näkyi tietyissä asioissa.
 
Pinjallakin otin sitten samaan syssyyn sisähaun. Kolme ukkelia passitimme kadonneeksi ja kolme sieltä löytyikin. Alkuun tuli pientä häsellystä Pinjan puolelta, mutta alkoi sitten ihan oikeasti työskentelemäänkin. Keskimmäisellä ukolla otin hallintaa, meni hyvin! Treenit yleisesti OK.
 
Tempo valloitti agilitykentän vuorostaan. Taaskaan uusi kenttä, uudet esteet, uudet treenikaverit tms. eivät vaikuttaneet neitosen työskentelymotivaatioon millään lailla. Hyvä niin. Pieniä häslinkejä saimme radoilla aikaiseksi, mutta yleisesti oli ihan mukiin menevät harkat. Tempo oli hyvä, mutta ohjaaja totally shit. Vaihteeksi.
 
Perjantaina jatkui peko-toiminta käytännöntuntien muodossa koulun alueella. Pinja pääsi duuniin heti aluksi ja itse olin ehkä hieman matalassa vireessä ja ennen kaikkea hyvin nuuppa ja se ei ainakaan parantanut kummankaan työskentelymotivaatiota. Alueemme oli laaja ja koska ohjaajan aivotoiminta oli hyvinkin hallan puolella, ei mistään meinannut tulla mitään. Ensimmäisen esineen löytäminen antoi pienen toivon kipinän onnistumisesta, mutta jälleen piakkoin oli suunta alaspäin. Onneksi pääsimme pian etsimään kadonnutta sisätiloista (, jonne jäljet johtivat) ja siellä oma vireeni alkoi pikku hiljaa nostaa päätään ja sepä toki vaikutti myös koiran työskentelyyn. Sieltäpä meidän pikku Ninni löytyi lsd-huuruistansa pimeän, hurisevan huoneen perukoilta ;).
Itselläni on vielä paljon opittavaa aivojen käyttämisestä näissä pelastusjutuissa…
 
Tuntien jälkeen pieni tottistuokio ja iltapäivällä taas agsaa ja sisähakua.
Sisähakua otin taas Cinalla, kahdella ukolla. Alussa työskenteli hyvin, jonka jälkeen se sai jonkinlaisen epätietoisuuskohtauksen, että mitäs se olikaan tekemässä. Treenin alussa tuli ainakin todettua, että se tosiaan etsii nokallaan, eikä silmillään, koska se oli mennyt puimurin alta todella läheltä molaria, eikä ollut löytänyt. Epätietoisuuskohtauksen jälkeen lähti taas työskentelymoottori surisemaan ja ukko löytyi. Ilmaisu ei kylläkään ollut itsevarmuuden esikuva..
Toinen ukko löytyi toisesta huoneesta melkein heti ja ilmaisu tosi paljon parempi!
 
Agsa oli jälleen Tempon heiniä. Ja jos ohjaaja oli eilen totally shit, niin tänään se oli suoranainen shittiläjä! Mitään en oikeastaan tehnyt niin kuin piti.. Ainoa onnistumisen tunne tuli siinä vaiheessa, kun Tem suoritti takanaleikkauksen normaalisti rataan liitettynä! Ja kepit oli kivat. Muuten pikkuelukka sai taas liian monta syytä vipeltää bongaamaansa putkeen….Huoh.
Mutta sitten taas Pinja oli mukava yllätys! Se teki ne pari estettä mitä sen kanssa otin, hyvin innokkaasti ja kivalla temmolla! Jee.
 
Tänään käväisin ottamassa pikkuiset agsat ja hakuilut tyttöjen kanssa. Ihan vain muutaman esteen rata, Tempon ja Pinjan teemana tänään kepeille lähetykset ja Temellä lisäksi renkaan suoritus. Suureksi ilokseni sain todeta, että se todella tietää, mitä tekee kepeillä! Se HAKI ne itse!! Hyvin loistava eläin, täytyy sanoa! Siinä kohtaa se harppasi Pinjan ohi agitasossa. Tosin sitten taas Pinja on paremmilla vesillä oikealta puolelta suorittamisessa. Hyvin tyytyväinen olin taas molempien työskentelyyn, aivan mahtavaa!
Hakuilut nyt oli lähinnä ilmaisutreenejä ja itseäni varten tehtyjä harjoituksia, jotta näen koiran eleitä saadessaan hajun minusta jne.