Näin on taas hetki aikaa olla koneen äärellä ja rustata, mitä rustattavaa on.

 

Edellisviikonloppuna Virpi ja Pasi tuli meille, saatiin treenattua Virpin ja äitin kanssa ihan hyvin viikonlopun aikana! Lauantaina käväistiin Oriveden markkinoita vilkuilemassa. En varmaan varta vasten olisi sinne mennyt, mutta Uzi sattui minulla olemaan hoidossa, niin sille teki hyvää käväistä ihmisten ilmoilla heiluttamassa häntää erinäisille pällistelijöille.

Viikonlopun aikana treenasin Pinjalla seuraamista, ruutua, luoksetuloa ja kakeja. Seuraaminen oli kyllä päässyt niin katastrofaaliseen kuntoon, että oli jo aikakin alkaa tekemään asialle jotakin. Treeni ihan ok, apari oli vain hieman liian kiltti omaan makuuni. :)

Ruutu toimi lähinnä prässäävän treenin kompensoijana, ja se olikin kovin kivaa. Yleistä heilumista ja hillumista, mutta koiralla hyvä mieli. Luoksetulossa hinkkasin edelleen suoraa asentoa ja nopeampaa sivulle siirtymistä. P kyllä mukavasti aina petraa, kuten olen aiemminkin maininnut.

Kakeissa ongelmanamme on ollut hitaus ja vajaus istumaan nousuissa. Treeni sujui hyvin!

 

Cina sai tulla fiilistelemään seuraamisen muodossa. Siinäkin on (jo nyt) paljon työstettävää. Mutta onneksi se ei ole päässyt niin pahaan jamaan kuin Pinjan kanssa. Lisäksi työn alla on yleinen vietikkyys tekemisessä. Treenit ovat sen asian osalta olleet hyviä.

 

Sen jälkeen taas norm. työviikko ja seuraavana viikonloppuna vastassa Eräjärven markkinat. Sinne mukaan sai tulla Tempo herättämään ihmisissä sympatiaa olemassa olollaan. Nyt sen huomasi hyvin, että se on kovin ystävällinen ja avoin vieraita kohtaan, kunhan saa itse säädellä, milloin sitä rapsutellaan. Eli, kun se itse hakeutuu ihmisen luo (sitä se tekee jokaiselle vastaantulijalle), niin silloin se on täysin noutajan veroinen häntää heilutellessaan, mutta jos joku vain ryntää sitä lääppimään, se mieluiten jatkaisi matkaansa. Tuollaisessa tilanteessa jatkaisin kyllä itsekin matkaani varsin kovaa..!

 

Pinja treenasi häiriön alla perusasentoa ja seuraamista, sujui vallan BRA! Myös luoksetulon perusasentoa ja liikkeestä maahanmenoa otimme hieman.

 

Cina jälleen sai kokea seuraamisen ja liikkeestä istumisen riemua.

 

Sunnuntaina sitten suuntasinkin tänne jokavuotiselle Pohjois-Hämeen kennelpiirin nuorisoleirille Tempon, Giten, Cinan ja Uzin kanssa. Toivottavasti ehtisin kultaisilla katuharjoillani (eli Gitellä ja Temellä) ottamaan hieman agilityä ja Cinalla jotain tottista. Uzi on lähinnä hengailemassa ja katselemassa lapsia koirineen ja siinä sivussa käytöstapoja oppimassa. :)

Nyt kuitenkin pitää lähteä suunnittelemaan koulutuksia ja toteuttamaan niitä, joten palatkaamme asiaan jossain kohtaa leirin päätyttyä.