Noin on pässiäinen kisoineen ja muutamana lomapäivineen takana ja paluu arkeenkin on tapahtunut jo hyvä tovi sitten.

Tämän vuoden pääsiäis- ja kisareissu tehtiin Rovaniemen sijaan Joensuuhun ja majoittuminen tapahtui Kolilla.

Itse kisoista nyt ei juuri niitetty mainetta ja kunniaa. Giten kanssa perusmenolla saimme nollavoiton (sekä koira että ohjaaja olivat hieman ’jäässä’) ja jäimme siis yhtä nollatulosta vaille kolmosluokkalaisiksi. Ehkä sekin aika vielä koittaa. Nyt siis, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Gitte jää kesäksi äippälomalle. :)

Toisella radalla olikin taas vauhtia ja vaaratilanteita, joten koko räpellyksen jälkeen tuloksemme oli HYL.

Ånan kanssa jatkoimme totuttua hylkyputkea, josta ei tunnu tulevan loppua. Reeniä vain, ehkä se siitä joskus. Ainakin vauhti ei ole ongelma, tai oikeastaan on, en pysy tuon maantiekiitäjän vauhdissa... (hyvä kunto ja sillee.)

Iines sai myös hyllyt isän hitaudesta johtuen. Tosin isän puolusteleva tarina kuuluu siten, että Iines ei mukamas kuunnellut. Uskoo ken tahtoo. ;)

Pinja reenaili tottista aina sopivissa väleissä. Avo-luokan liikkeitä kävimme lävitse edelleen. Seuraaminen on kamalaa poikittamista ja siihen alankin puuttumaan nyt seuraavan kokeen jälkeen.

Muuten treeneissä asiat sujuu. Jopa jäävät, jotka sitten taas kokeessa kusevat (tekee liikkeestä seisomisen aina maahanmenona). Kisapäivänä otin silkasta mielenkiinnosta sillä taas agilityäkin lämmittelyesteillä pitkästä aikaa. Yllätyin iloisesti, kun neidistä löytyi jopa vauhtia ja ohjattavuus oli jo sellaista, että sitä voi ohjattavuudeksi kutsua! Edistystä!

Cina treenasi niin ikään tottiksia hieman aina sopivan välin tullessa. Lähinnä alokasluokan liikkeitä. Miten sitä nyt yleisesti kuvaisi.. Meillä on nyt 200 palainen palapeli. Palat pitäisi yhdistää, niin se olisi siinä. Voi, kun se olisi niin helppoa... (en ole koskaan ollut hyvä palapeleissä.) Lisäksi myös Cina pääsi ottamaan lämppäesteillä agilityä ja se menee juuri sellaista tasaista tahtia sinne, minne näytetään. Se ei ole oikein vielä hoksannut agilityn suunnatonta ihanuutta.

Sen sijaan Tempo on hoksannut agilityn ihanuuden varsin mallikkaasti. Se pääsi rähjäämään kisakentän laidalle ja siitä se nauttikin suunnattomasti! Neiti oli täynnä tulta ja tappuraa ja niin omassa elementissään! Huomaa vallan hyvin, mitä olen painottanut Tempolle ja jättänyt taas Cinalta painottamatta. Uskon, että Cinakin agilitylle syttyisi tai olisi jo syttynyt, jos olisin sen raahannut pienestä asti treeneissä ja kisoissa ja tehnyt sen kanssa enemmän. Kävihän se muutaman kerran agilityä pienempänäkin katsomassa, mutta taas sen elämä on ollut pelkkää hallintaa, mistä taas Tempon kanssa ei voida puhua edes samassa lauseessa.

Jerrykin pääsi pitkästä aikaa muistelemaan agilityn ihanuutta lämppäreillä. Herrahan pötki, minkä kintuistaan pääsi, eikä suuria kaarroksiakaan tullut. Edelleen on suuri ikävä kisoihin tämän hirmun kanssa.

Sitten olikin aika jättää pääsiäinen taakse ja palatan takaisin kouluarkeen.

Lauantaina 18.4. kävimme kokeilemassa onneamme tokokokeessa Oulussa. Mukaan tuli jälleen yksi kakkonen lisää kokoelmiimme.

Olen toistaiseksi hukannut arvostelukaavakkeen.. Yritän muistella parhaani mukaan.

Paikkamakuu 10 – ei siinä oikeestaan mitään uutta. Armas banaaniasento on ja säilyy keskuudessamme.

Seuraaminen öö.. 7-8 – poikki ja esti. Todella kaunista katseltavaa varmaan kaikin puolin.

Liikkeestä maahanmeno 10 – ei siin sitten mitään. Piti pienellä vilkaisulla varmistaa, että se makaa. Tuomarilta sain naurut tästä syystä.

Luoksetulo 5 – läpijuoksu. Vamma.

Liikkeestä seisominen 0 – no veikatkaapa kuulkaa, että mitä teki.

Nouto öö.. 7 – tarvi kaks käskyä kapulalle lähtemiseen ja mälväsi.

Kaket 7 tai 8 – tarvi kaks käskyä maahanmenoon (perhana) ja yhteen istumiseen kaks käskyä.

Hyppy taisi olla kaiketi 9½ – meni itseasiassa ihan hyvin.

Kokonaisvaikutukseks olis tullu kymppi, mutta 9 – se hieman äänteli, koska viritin sitä inansa liikaa. Onhan se ruokakippo tosi kiva asia.

 Pisteitä kertyi kaiken kaikkiaan 146. Huonoa ja hävettävää.

Tästä kiitokseksi sain vielä yskänkin kaupanpäälliseksi.

Loppuun pari otosta pääsiäisenvietosta:

Gitte ja Tempo painattaa hiekkarannalla

1240241860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tempon pää.

1240241932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Gereltä irtosi jälleen hymyä

1240241893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja Ånan mukaan hän omistaa ponnarini...

1240241912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e