Joku on ollut taas niin laiska, että hävetä saattaa.. Siis kotisivuasioissa. Kasvattajaosion halusin laittaa (taas) uuteen kuosiin, mutta mitä - nyt se ammottaa tyhjyyttään, koska en ole saanut aikaan yhtään elettä sitä kirjottaakseni. Kotisivut alkavat kaivata myös jotain muutoksia, pirteämpää ulkoasua ehkä sekä jotain fiksumpaa sisältöä.. Videogalleria odottaa videoita lisää, joita ensin odottaa youtube, jotka toki ensin pitäisi saada pois videokamerastakin! Ihme saamattomuutta perhana. Sitä paitsi jokaisen koiran osiokin tarvitsisi muutosta fiksummaksi, paremmaksi jajaja… Ehkä se suurin syy saamattomuuteen löytyy siitä, että on liikaa parannettavaa, niin motivaatio on ihan hukassa. ;)

 

Kuluneella viikolla käytiin Hetan kanssa ajamassa huskyilla maanantaina, tiistaina, torstaina ja perjantaina. Kunnon treenisetti siis itsellekin niiltä osin! Heti maanantaina tehtiin vähän erilainen lenkki, joka meinasi osoittautua alkuun aavistuksen hankalaksi. Aurinko porotti jo täydeltä taivaalta ja pehmensi lunta entisestään. Itse sitten tein kardinaalimokan ja yritin avustaa tiukkaa käännöstä tukijalan avulla. Suurin ongelma tässä yhtälössä nyt sattui olemaan se, että tukijalka upposi reittämyöden hankeen ja koirat ampaisivat alamäkeen, jonne Heta oli jo porukkansa saanut ja jatkoi matkaansa. Tästä seurasi luonnollisesti reen kaatuminen ja sellainen ”hauskat kotivideot” -tyylinen avuton roikkuminen reen perässä, jota koirat hinasi pikku hiljaa koti alamäkeä ja jäätikköä. Yritin upottaa jalkaterääni lumihankeen, jotta voisin pysäyttää menon ja sitämyöden saada itseni hinattua ylös, mutta aina, kun pieni toivon kipinä syttyi, syöksyi se kipinä saman tien loskalumen peittoon, kun koirat nykäsivät koko kombinaation jälleen liikkeelle. Lumiankkuriin yletyin hädin tuskin ja yritin sen heittää reen yli, mutta sekin jäi sitten rekeen roikkumaan! Siinä vaiheessa ei juuri muuta tullut mietittyä, kun että toivottavasti Heta pian kääntyisi ja tulisi vähän jelppimään ja vaikka odottavan aika pitkä olikin, saapui pelastus paikalle ehkä noin kolmen minuutin tehokkaan hauistreenini jälkeen. :) Tästäkin selvittiin ja loppureissu meni huomattavasti menestyksekkäämmin! Kokovartalolihassärkykin alkoi vasta illalla ;). Monipuolista koiraurheilua, suosittelen!

Maanantai-iltana tuli kylään Anna, Miina ja Gus ja tiistaipäivä aloitettiin silloinkin huskyajolla! Koirille (ja itselle) palautteleva jäätikkölenkki, joka sujui hyvin :). Kotiin tullessa otettiin sitten omista koirista matkaan kaikki ja lähdettiin naatiskelemaan auringonpaisteesta ja hankikannosta. Kamera tallensi liki 900 kuvaa koirien kirmailuista pitkin ja poikin!

 

 

 

Torstaina halusin välttämättä päästä ajolle ennen agilitytreenejä ja niin tehtiin!  Tehtiin taas helppo jäätikkölenkki, kun se vielä kestää.. Tai ainakin sillä kertaa kesti!

Flint pääsi tällä kertaa treenimään ikään kuin kenraalisti ennen Kokkolan kisoja. Tosin ei ne vielä kenraalit ollu, treenataan ihan vissinä vielä ensi viikollakin! Seurana minulla oli kasvattisakemanni Inka Suskin ja Villen kera, jonka agilityä olikin tosi hauskaa nähdä!

Flintillä treenasin läpällä distancea. Olen ainakin hyvin tyytyväinen, että joku on keksinyt laiskuudelle hienomman nimityksen! Sopi erittäin hyvin, että liikuin sellaisella metrin alueella ja huutelin Flintille minne mennä ;). Nooh, läpällä vain. Älkää vetäkö hernettä nenään, ketkä oikeesti reenaatte distancea. :) Vähän keppikulmaa, kontakteja ja hieman hallintaa esteillä..Niistä oli Flintin treenit tehty.

 

 

(Tuulet ei ollut Flintin edustukselle suotuisat.. Aivan jäätävä! :D)

 

Perjantaina lähdettiin tuolle minulle kompastuskiveksi osoittautuneelle reitille uudelleen ja tällä kertaa huomattavasti paremmalla menestyksellä! Matka tuntui huomattavasti lyhyemmältä kuin ekalla kerralla, vaikka yhdessä käännöksessä sainkin taas itseni ja reen kumoon, mutta tällä kertaa sain heijattua reen saman tien ylös, jolloin matka pääsi jatkumaan ja pääsin polvilleni jalaksille ja siitä ylös. Todella vaikeaa selittää ja on hankalaa ajatella, mitä sellaiset ihmiset saavat noista hölötyksistä irti, jotka eivät ole valjakkoajelulla käyneet.

 

 

Viikonloppu kulumassa, illalla agiliitämään ja huomenna saadaan kyläilijöitä!

Ensi viikolla tiedossa niin KIVAA, etten tiiä miten päin olla! :))))

(Pahoittelen ajokuvien laatua, ne on kännykän käsialaa.. Annetaan se sille anteeks, se yrittää parhaansa kuitenkin ;p)