Jälleen pidennetty viikonvaihde takanapäin.

Perjantaina olin hierojakoululla katselemassa koirien liikkeitä. Loppupäivästä oppilaat analysoivat itse koirien rakenteita ja liikkeitä. Shelttien erikoistuomari Päivi Eerola valitsi viisi pikkulassieta analysoitavaksi. Meidän laumasta hiplattavaksi pääsi Åna (, jonka esitin itse), Jerry (, jonka esitti Piipa) ja Rose (, jonka esitti äiti). Paljon kaikkea uuttakin tuli taas päivästä opittua. Aamupäivästä pien Tempokin pääsi pariin otteseen analysoitavaksi. Melkoinen tättähäärä se oli aina silloin, kun piti paikalla pysyä, mutta kuitenkin harjoitusmäärään nähden ihan jees! Lisäksi liikkuminen, jota siis emme ole noin harjoitellut, sujui vallan mainiosti!

Avarsi taas katseita tämä päivä, täytyy myöntää. Ja Rose alias Pikkumusta oli kuulemma tosi hyvä opetuskoira (eli suomeksi siinä ei ole mitään hyvää). Samoin Wau oli aikanaan mahtava opetuskoira, kuten arvata saattaa. Mutta kuitenkin Rosen kompensaatioksi Åna olikin tasapainoinen ja opettava sillä tavalla, että se on kivasti kulmautunut, sen liikkuminen on vaivatonta jne. Siitä huolimatta ulkonäkö ei ole toivottava, joten näyttelystaraa siitä ei ole tulossa. Jerry nyt on sellainen väliinputooja. Hirvittää myöntää, mutta se on vanhentunut huimasti eläkkeelle jäännin jälkeen ja sen huomaa jo liikkeissäkin.

 

Illemmalla vielä lähdin hallille treenaamaan isojen kanssa. Pinja otti pientä radan pätkää ja Cina jotain höpöhöpöjuttuja ja lähinnä estevarmuutta haettiin ja paria uutta lähdettiin kokeilemaan (muuri, pituus). Kokonaisuudessaan ihan bra treenit.

 

Lauantaina löysin itseni jälleen hierojakoululta. Luennon aiheet oli koiran rakenne, liikkeet ja käyttäytyminen, ja luennoitsijana osteopaatti Leena Piira. Kiva ja avartava päivä jälleen, tuli opittua paljon uutta. Tieto valitettavasti lisää tuskaa aina vain, mutta sitähän tämä on.

Tällä kertaa Gerekerpuusi sai tulla esimerkkikoiraksi, sillä myös se on hyvä opetuskoira. Päivän lopuksi Kurt pääsi myös hoitoon.

Sitten Jenna tulikin meille ja lähdimme uittamaan piskejä. Eikä treenailtu juurikaan, jotain höpöä vain kun odoteltiin koirien kuivumista.

 

Sunnuntaina kutsui jälleen agilityhalli. Mukana Mocca, Mini, Pinja ja Tempo.

Pinja otti pari ratapätkää. Ensimmäinen ei oikein sujunut, mutta kun aloin taas kunnolla vaatimaan ja olemaan itse looginen, niin kyllähän se siitä. Temmes otti puomia, keinua, A:ta, keppejä, hyppyä ja pussia. Sillä on vaarallisen kova tahti puomilla ja valitettavasti saimme huomata, että ei se ihan ymmärrä, että sitä lankkua pitkin kannattaa juosta, ellei halua tippua. Onneksi ei sattunut mitään ja henkisiltäkin vaurioilta vältyttiin kokonaan. Voi pientä sählärityttöä! Kepit ihan jees, samoin pussi, hypyt, keinu. A:sta olin tosi tyytyväinen. :) Tuntuu kuin se erityisesti jo siellä ymmärtäisi kontaktinottamisen perusteet.

 

Tällainen viikonloppu tällä kertaa. Enää viikko koulua ja sitten alkaa loma, joka tunnetaan myös nimellä työharjoittelujakso.