On tullut taas treenattua, mutta koska ei mitään uutta ja ihmeellistä, niin en tylsistytä teitä kertaamalla niitä kaikkia.

 

Sen sijaan mielenkiintoisempaa voisi olla Pinja SKL:n luonnetestin osa-aluepisteet. Oli tai ei, ne sysään kuitenkin tähän seuraavaksi. Jotta kaikki pysyisi kärryillä, niin suluissa oleva luku on kertoin.

Tuomaripari oli Jorma Lankinen & Pirjo Ojala-Laine.

 

I Toimintakyky (15) +1 Kohtuullinen

II Terävyys (1) +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

III Puolustushalu (1) +3 Kohtuullinen, hillitty

IV Taisteluhalu (10) +2 Kohtuullinen

V Hermorakenne (35) + 1 Hieman rauhaton

VI Temperamentti (15) +1 Erittäin vilkas

VII Kovuus (8) + 3 Kohtuullisen kova

VIII Luoksepäästävyys (15) +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin.

Laukaisupelottomuus +++ Laukausvarma

 

Tuollainen piski se Pinja on. Pähkinän kuoressa: tosi kiva harrastuskoira, mutta sakemanniksi ei häikäisevä.

Oikeastaan suurempia ylläreitä ei tullut. Arvasin, että saan kokea pettymyksen puolustushalun kohdalla, mutta ei se kolahtanut niin lujaa, kun odotuksista huolimatta osasin varautua moiseen. :) Ei siinä, kyllä tuo puolusti (otti sen tosin leikkinä), mutta en haluaisi kahdestaan siltikään tuon kanssa joutua pimeälle kujalle.

Tuomarit antoivat pimeässä huoneessa melkoisen paljon painetta, jolla saivat ”loppusilauksen” kovuuden määrittämiseen. Yllätys olisi ollut, jos tuo olisi jotain muuta ollut kuin laukausvarma, pyssyn kunnioitettavan muheasta äänestä huolimatta. Kaikille oli jo etukäteen selvää se, että luoksepäästävyys on noutajan tasolla. Ja taisteluhalu on noussut pienestä/riittämättömästä sentään kohtuulliseen. Ajatellaanpa asioita liki vuosi taaksepäin, niin patukat ja muut lelut olivat kuin ilmaa pienelle germaanille. Parhaiten jäi tuomarin sanoista mieleen: ”tuon koiran kanssa sinulla ei tule olemaan tylsää.” Harvinaisen totta.

Ja koska meille koko tiistaipäivä toitotettiin sitä faktaa, että ei kannata katsoa loppupisteitä, vaan osa-alueita, niin meinasin olla laittamatta loppupisteet kokonaan, mutta niitä kertyi kuitenkin +158. Sen olisi jokainen itsekin saanut tuosta laskettua, mutta helpotetaan nyt utelijaiden ihmiseliöiden elämää sen verran. ;) Mut Pinja on silti ihku, en siitä pääse yli enkä ympäri.

 

Ja ketkä nyt näkee punaista tuosta ”minulla on kiva koira”-tekstistä, niin viikonlopun jälkeen saan kirjoittaa aivan jotain muuta, kun agilityn ihmeellinen maailma kutsuu muutaman kisan muodossa Ånalla ja Lempillä. Lisäksi ensi viikon jälkeen voi tulla täysin päinvastaista luettavaa tuon koiran kivuudesta. Mutta ei siitä sitten sen enempää. Palailemisiin!