Nyt tuli tehtyä tämän kevään ulkomaanmatka. Tällä kertaa kohteena oli, buenos tardesta vaan, ei sentään Espanja, vaan Latvia ja tarkempana kohteena Riika. Siellä siis järjestettiin Latvian Voittajanäyttely ja mikäs sen parempi syy lähteä maailmalle koiransa kanssa. Ja kas kummaa, vielä paikkaan, mistä Tom on alun perin kotoisin. :)

Matka otettiin eniten loman kannalta ja kierreltiinkin sitten koko lauantai pitkin Riikan keskustaa ja käytiin läpi kauppakeskuksia ja tämän tällaista. Suurimpana ylläripyllärinä tuli, että Latvian lemmikkieläinliikkeissä myytiin koulareita. Eikä suinkaan mistään tiskin alta, vaan ihan hyllystä. ;) Riika kaupunkina ei päässyt tähän aikaan vuodesta oikein oikeuksiinsa, sinne pitäisi mennä myöhemmin keväällä / kesällä, että joki muuttuisi kuvaukselliseksi ja kaupungin yleisilme viihdyttävämmäksi. Joka maassa, kun autolla ajellaan tulee melkein ensimmäisenä kysymykseen, että mitenköhän tässä maassa Poliisi kirjoitetaan. Virossa suihki poliisiautoja harvakseltaan ohitse ja siellä auton kyljessä lukee Politsei. Ei aikaakaan, kun Riikan keskustaan saapuessamme saimme katsastella, miten paikallinen poliisi kirjoitetaan, kun ajelimme bussikaistalla joka oli siis kielletty. Heti ensiksi kysyimme tietä meidän hotellille, koska olimme vähän niin kuin tipahtaneet kartalta ja sen jälkeen otettiin vastaan poliisisedän nootti ja uhoominen, jos kävisi niin, että toistaisimme virheemme. No sitä pelkoa ei ollut, koska idiootteina turisteina selvisimme tästä pienestä vahingosta ilman sakkoa. Hyvä niin, koska jos koiran paskan keräämättömyydestäkin rapsahtaa 300 e, niin bussikaistalla ajaminen tuskin olisi halvempi harrastus… Tämän jälkeen tiesimme, että latviaksi poliisi on Policija.

 

Hotelli oli hyvin viihtyisä ja siisti sekä erinomaisella paikalla koiranäyttelypaikkaan nähden. Minun viihtyvyyden pystyy takaamaan niinkin pienellä elementillä kuin kylpyamme ja siellähän sitten viihdyinkin joka ilta koko vuoden edestä. ;)

 

Näyttelymenestys ei ollut mitenkään huima, JUN-EH, koska tuomari toivoi lisää maskuliinisuutta. Onneksi näyttely ei ollut se pääaihe, vaan oiva lisä tähän matkaan. Samalla tapasimme Tompan kasvattajan pitkästä aikaa ja tapasin myös Tompan äidin omistajan. :) Oli tosi mukavaa! Toivottavasti nähtäisiin pian uudelleen!

Saijan kanssa käytiin kehän jälkeen pyörähtämässä näyttelyhalli ympäri ja samaan aikaan ja samassa paikassa järjestettiin myös kissanäyttely! Olihan sielläkin pakko käydä vähän ihmettelemässä! :D

 

Matka oli siis lyhyt ja mukava. Ensi kuussa olemme menossa vielä Tompan kanssa Viron Rakvereen ja sen jälkeen ei olekaan suurempia suunnitelmia. Pärnu jää väliin, koska Pepillä on silloin pennut, toivottavasti.