Perjantaina 1.7. suuntasin jälleen kerran kera vihreä volkkarin kohti Porin Farmarimessuja mukanani Ebony ja Flint, joiden rooli oli olla paimennusnäytöskoiria/silittelykoiria. Silittely lähinnä koski noista kahdesta vain Ebonya, joka siitä saa mielettömät ilonaiheet. Flint lähinnä katselee mua alta kulmien, jos se on käskyn alla ja joku tulee lääppimään.. "Pistit sitten tosiaan mut tähän makaamaan, että mummot, vaarit ja lapset pääsee lässyttämään..Kiitti hemmetisti." Mutta se sietää sen kuitenkin. Kauaa en poikaa kiusannut, vaan se sai omassa yksiössään odottaa sitten vuoroaan näytökseen. Näytöksiä oli yhteensä kolme, joista kahdessa oli Flint ja yhdessä Ebony. Molemmilla meni oikeastaan tosi hyvin, jos jätetään huomioimatta Flintin pari kaarta, jotka se suoritti suu auki. Onneksi ei kuitenkaan suu tehnyt sitten muuta, vaan toimi lähinnä uhkauksena lampaille. Muuten ihan jees, otti käskyt vastaan hyvin, vaikka yleisöä parhaillaan tulvi laitumen joka reunalla. Myös Ebony toimi hyvin. Samalla tavalla oikeastaan kuin "kotikentällä", samalla rennolla, mutta päättäväisellä, joskin eläinystävällisellä fiiliksellä. Se on mahti näytöskoira, kun se rakastaa ihmisiä yli kaiken, niin suoraan näytöslaitumelta voikin juosta ihmisten paijattavaksi. ;) Olin molempiin nuorikkoihin tyytsä. Messut oli kivat, sen vähän mitä ständiltä kerkisi lähteä harhailemaan. Lopussa kävin vielä seuraamassa karjahuutokauppaa ja kahvitauolla näin yhden luokan lopun hiehonäyttelystä. Oli hauskaa seurattavaa. Ja päivä oli kokonaisuudessa mitä mainioin ja tulipahan tutustuttua jälleen uusiin paimennusihmisiinkin. :)

Lauantaina 2.7. kilpailtiin jälleen paimennuspuolella, mutta tällä kertaa sbcak:n eli käytännössä SKL:n alaisuudessa, Kiikalassa. Ilma oli perus Suomea tälläkin kertaa, alkuun aivan järjetön helle, ettei meinannu henki kulkea ja sen perään ukkosta. Ukkonen nyt ei ihan päälle tullut, mutta mukavasti säesti yleistunnelmaa kisalaitumella. 

Starttasin Flintillä kahdeksantena. Eniten minua jännitti haku ja häkki.. Lähetin koiran hakuun vasemmalta (lampailla ei vetoa minnekään) ja F teki mukavan kaaren. Edellisillan kaarisulkeisilla lienee osuutta koiran hieman nöyrempään ja kauniinpaan kaarityöskentelyyn... Se teki näin ollen myös elämänsä parhaan kisanoston. Kuljetus ohjaajallekaan ei ollut lainkaan huono (, jos vaikka verrataan Rantasalmen kuljetukseen....). Poispäinajokin meni sinällään ihan jees, lampaat kirmasi portista, mutta valui aavistuksen pitkälle ennen kuin Flint sai ne kiinni. Peruskuljetus jees, mutta lampaat ei mennyt portista, vaan just millistä ohi. Shit. Sitten tämä ystävämme häkki, jota en osaa itse lainkaan. No aikamme väännettiin, Flint teki aina juuri käskyjeni mukaan ja itse aina sain pilattua koko homman siinä häkin suulla. Lopetettiin tähän. Harmi häkki... Koulariin olisi riittänyt yht. 50 pistettä, joista 25 hausta, nostosta ja kuljetuksesta ohjaajalle. Saimme haku-,nosto- ja kuljetuspisteitä 31. Joten byäääh, typerä ohjaaja, opettele häkkittämään kunnolla. Mur.

Ebonyn kanssa starttasin ukonilman aikaan, mutta onnekseni neitiä ei voinut paskaakaan kiinnostaa mikään jylinä ja jyske, kun oltiin oikeissa hommissa. ;) En ymmärtänyt ajatella asiaa, että olimme ensimmäinen pari, jolle otettiin lampaat laitumen perältä, varikolta ja kas kummaa, kun ne elukat tykkää myös kirmata sinne, mistä ovat tulleetkin... Haku ok, vaikka ekalla kertaa tulikin kysymään, että olihan se ok, et mä tosiaan lähden tonne kauas. Kun totesin, että on, niin se teki ihan kelpo kaaren, noston ja kuljetuksenkin, joka kuitenkin harmittavasti ajautui ajoittain vinoon. Poispäinajon alussa tajusin, mistä kiikastaa, kun veto tosiaan oli sinne kavereiden sekaan, niin eipä päästy alkua pidemmälle. Harmi. Omaa tyhmyyttä taas koko juttu ja vielä molemmilla koirilla onnistuin mokaamaan. Hyvin menee! ;)

 

Geren kasvattaja, Katri, kisasi Gerellä jääden vain kahden pisteen päähän koularista... Hittolainen... Kuljetuksesta ohjaajalle lähti ratkaisevat pisteet, kun Gere toi hieman banaanin muodossa. Höh. 

 

Tiistaina oli agikisat Flintillä ja Luckylla. Molemmilla (ylläri-pylläri) vauhti päällä, mutta myös hallittavuus oli erinomaista luokkaa. Luckylle ekalta radalta kymppi (yksi rima ja puomin ylösmeno) ja samalla oma enkkamme kisarimojen pysyvyydessä. ;) Flintille hyl, kun ohjasin sen huonosti puomille, niin se päätti vetästä putken sitten sillä aikaa, kun korjailin ohjauslinjojani. Toiselta radalta Luckylle myös kybä (pari rimaa) ja samalla enkkamme yhteistuloksissa :D Hah, tyvestä puuhun noustaan nääs. Flintille muistaakseni myös kybä -> kielto ja rima. Kepit se suoritti taas kummallakin kerralla puhtaasti, vaikkei osaa niitä vieläkään kunnolla. Pitäskö asialle tehä jotain? -Eei kai..? Hyvä fiilis, kummankin koiran kanssa!

 

Keskiviikkona oli vuorossa epikset kera Tompan. Kisattiin mölleissä ja kisaavissa. Mölliradalla typerä ohjausvirhe, josta johtuen yksi kielto. Muuten ihan mukavaa radantekoa, perus Tomppaa. :) Kisaavien radalla nolla oli niiin lähellä, mutta se perhana hyppäsi renkaan sivusta. En oikeastaan sitä edes tajunnut ja vauhtikin oli niin hyvä, niin annoin vaan painattaa menemään. Harmi, sillä rata oli melkoisen mukava ja tuntui sopivan Tompalle, VAIKKA siellä oli myös pöytä, jota ei oltu koskaan treenattu. Hyvä maku jäi ukosta jälleen. 

 

Tänään palailen kotiin pieneltä koiranhoitokeikalta ja pääsen taas treenaamaan paimennustakin. Hirveitä vieroitusoireita, johan tässä ollaan kaksi kokonaista päivää oltu treenaamatta. ;) Hurjaa. Ei maar, tekee koiralle hyvää. Lauantain jälkeen tulee paimennustaukoa yksi kokonainen viikko, kuinka selviän? :D