Hetken voisimme jälleen pyhittää blogipäivitykselle. Viimeaikoina ei ole tapahtunut mitään sellaista tähän blogiin kirjoiteltavaa. Käväistiin lokakuun viimeisellä viikolla astutusreissulla Joensuussa.

sen reissun jälkeen lähdimme Ynnin kanssa katsastamaan, onko Kannus ennallaan. Ja olihan se, samat ihkut ihmiset sieltä löytyi. Vähän treenailtiinkin, perjantaina hallilla tokoa + agsaa ja lauantaina käväistiin Kokkolan raunioradalla ottamassa treenit. Kiitos seurasta ja treeneistä! :)

Ennen Kannulaan lähtöä oli operaatio lampaiden lahtaus, oma roolini tässä oli toimia koirien ohjaajana ja saada sitä mukaan pässejä valmiiksi narun nokkaan, kun edellinen oli päässyt hengestään. Kaikki sujui mitä mainioimmin ja urheat bortsumme saivat teurastajilta paljon kehuja toimivuudestaan. :)

 

Agia treenasin menneellä viikolla jopa kerran, wow mitä ahkeruutta.. Kylläpä se taas tästä lähtee, kun talvikausi starttaa kunnolla!

 

Tokoa tulikin hinkattua aavistuksen verran enemmän, koska tänään lauantaina oli minulla edessä Geren kanssa avoimen koe, josta tavoitteena oli ykköstulos.

Treenit sujui vaihtelevasti, kuten yleensä, joten niiden perusteella en lähtenyt arvailemaan, onko tulos mahdollinen vai ei. Tai mahdollinenhan se oli, sen tiesin, mutta koe järjestettiin maneesissa ja G ei ollut koskaan joutunut työskentelemään sellaisessa paikassa. Lisäksi sain ilokseni kuulla, että alokasluokan narttu oli kussut kehään, joten melko bueno juttu!

Sen pidemmittä höpinöittä aamukokeen kulkuun:

 

Seuraaminen taluttimetta: 8 – Kuulemma tarjosi istumista käännöksissäkin sekä tuomari ei tykännyt tuon suht. tiiviistä seuraamisesta.

Liikkeestä maahanmeno: 10 – Ei valittamista, edes minulla ;)

Luoksetulo: 5 – Harmittaa. Me treenattiin ahkerasti pysähtymistä ja nyt ei ollut näkevinäänkään mun käsimerkkiä. Läpijuoksuksi siis meni.

Liikkeestä seisominen: 0 – Kympin arvoinen maahanmeno, blöäh!!

Nouto: 6 – Koira lähtee ihan ok kapulalle, ottaa ok ja vien sen loistavasti tuomarille!! Per…. Totesin *kröhöm* ja koira jolkotti sivulle, sylkäisi kapulan suustaan. Ylsin sen kuitenkin noukkimaan, joten sen takia meille jäi pisteitä. Hiukan rasittava elukka. Yleisöllä kylläkin oli hauskaa, jepjep, pellet jälleen kehässä ;)

Kaket: 7 – Ekaan istumiseen kolme käskyä. Muuten ok.

Hyppy: 0 – Eih, ei pysty, ei kykene herra hienohelma hyppäämään, siellä hypyn toisella puolellahan on jonkun muun PISSAA, hyiyök en voi! (No joo, en ollut siitä kovin pahoillani, hypystä kieltäyty juuri tuon seikan takia moni muukin)

Paikallamakuu: 10 – Ok.

Kok.vaik.: 8,5 – Ei mitään perusteluja kuulunut. Henkilökohtaisesti ärsytti, kun piski ei ollut ihan täpinöissään ja ensimmäisen kerran, kun se pääsi pissan hajuun, niin se oli hyvin vaikea saada nostatettua seuraaviin liikkeisiin..

Pisteitä 122,5 ja AVO3.

 

Pikkasen oli sellainen hakattu olo tuon jälkeen. Minulla oli siis paikka vielä samassa paikassa järjestettävään iltapäiväkokeeseen. Pienen tuumaustauon jälkeen sitten päätin, että ei se ota, jos ei annakaan ja huonommin se tuskin voi enää mennä. Väliajalla käväisin sitten läheisellä huoltsikalla ja otin sen parkkarilla äskeisessä kokeessa päin ahteria menneitä liikkeitä. Jätin asiat hauduttelemaan ja passitin piskin häkin nurkkaan. Ikävä ihminen, snif.

Sitten parin tunnin jälkeen alkoi koe numero kaksi:

 

Paikallamakuu: 10 – Huolimatta siitä, että tolleriuros kävi siinä selän takana haastelemassa, herra G pysyi hienosti!

Seuraaminen taluttimetta: 10 – Tykkäsin itsekin. En valita.

Liikkeestä maahanmeno: 10 – Ei valittamista, Geren vahvin liike.

Liikkeestä seisominen: 10 – Toisin kuin aamukokeessa, teki oikean liikkeen ja tapansa mukaan vielä napakasti. ;)

Luoksetulo: 10 – Nyt koheni fiilis, ei mennyt treenit hukkaan. Erittäin napakka pysähtyminen!

Nouto: 10 – Vähän kyllä jännitti aamuisen jälkeen, mutta teki hyvin!

Kaket: 10 – Nousi ekasta istumaan, jeeee! Sen jälkeen selvää pässinlihaa.

Hyppy: 0 – Juu ei pysty, ei kykene. Tällä kertaa oli uros nostanut jalkaa itse esteeseen. Paluuhyppy jäi siis suorittamatta.. Harmi. Muuten oltaisiinkin oltu aika lähellä 200 pistettä..

Kok.vaik.: 9 – Tuomari tykkäsi koirasta. Ja niin minäkin. :)

Pisteitä 179 ja AVO1, sij. 2!

Hyvä Gere! Kyllä kannatti v*ttuuntua, pitää pintansa, niellä ylpeytensä ja jäädä yrittämään uudelleen! Koiran vire kesti loistavasti kaksi koetta peräkkäin. Tietenkin nyt uni sitten maittaa, mutta tulipahan kokeiltua. Nyt on sitten talvelle tavoitetta kerrakseen saada voittajaluokan liikkeet kondikseen. Hah, onneksi mun rooli tässä ei ole muu kuin piiskurina toiminen. ;)