Wow! Saan jopa päivitettyä toisen kerran saman viikon aikana! Saavutus sekin...

 

Tiistaina päätin ottaa tehotreenin jokaiselle koiralleni. No paitsi Waulle... Syrjin sitä. No ei :D se saa vaan levätä kipeän koipensa kanssa, kun sitä tällä viikolla aletaan hoitamaan. Se pääsee vain paimentelemaan.

 

Jerryllä otin tokossa ALO-kertauksen. Luonnollisestikaan en kaikkia liikkeitä kerralla tehnyt, mutta osan ihan kisanomaisesti. Seuraamiseen keskityin erityisesti, koska se on tällä hetkellä meidän kamalin liike. Se edistää ja poikittaa ja ja ja.. No, mutta eiköhän se treenillä parane. (vielä, kun joku jaksais sitä treenata..) Liikeestä pysähtymisliikkeet meni ihan OK:sti. Maahanmenossa tulee Jerryltä se ikuinen HAUHAU ja seisomisessa ottaa käskyn jälkeen pari askelta. (Ai miten niin on saanut aikanaan kaiken tuollaisen anteeksi?!) Eli treeniä treeniä. Paikallamakuu sujui moitteettomasti, samoin luoksetulo. Tahtoisin vain, että luoksetulonopeus olisi vaikkapa Ånan tasoa, mutta siitä nyt on turha edes unelmoida.

Kuitenkin treenit sujuivat sikäli ihan hyvin, että kauan kadoksissa ollut kisaintoni tokossa päätti hivuttautua hieman jostain kolosestaan esille.. EHKÄ me lähdemme Jerryn kanssa joskus vielä kokeilemaan kisaamista tokon puolella. Tai ehkä taas jänistän.. J

 

Åna sai möllitasoisen tokokertauksen. Se on niin ihana, kun sillä on sata lasissa, kun jotain ruvetaan tekemään. Perusasentoa ja seuraamista hieman otettiin. Sitten kerran luoksetulo, joka saa väkisinkin hymyn huulille. Kutsun kuullessaan hiekka vain pöllyää, kun neito juoksee aivan täysillä luokse ja hidastaa vasta kääntyessään sivulle. J Se on ehdottomasti meidän pravuuriliike. Muita pravuuriliikkeitä meillä ei sitten olekaan...

Tällaiset minitreenit Ånalla. Mutta ei sillä minisyydellä väliä, pääasia, että homma toimi!

 

Rose sai myös möllitokokertauksen. Sehän ei nyt oikein muuta osaa kuin perusasentoa ja jonkinlaista seuraamista (muahhah!) ja jotain paikkamakuun tyylistä. Luoksetuloakin joo, mutta ei mitenkään überhienosti.. Se on vähän tuollainen pellossa kasvanut elukka, mutta pakko senkin kanssa jotain puuhata ihan vaan omien omantunnontuskien takia. Rosehan ei päätänsä poraisi, jos saisi vaan maata sängyssä ja syödä. Pikku-Porsas.

No kuitenkin tuollaiset pikkutreenit sujuivat kivasti.

 

Pinjalla otin tuttuun tapaan seuraamista, luoksetuloa ja paikallaoloa. No kyllä kakejakin vähän otettiin. Muutama askel seuraamista sujuu jo hienosti. Tällä hetkellä se on vain aika törkeän näköistä, kun opetan sitä melko tiiviiksi. Ehkä se siitä kaunistuu ajan kanssa. Luoksetulon eteentuloa kerrataan, kerrataan ja kerrataan. Se on edelleen liian epätiivis. Paikallaolossa ei ollut tällä kertaa valittamista. Kaket nyt on vasta opetusvaiheessa.

Loppuun piti tientenkin vähän ukottaa (=haukuttaa) pikkuista. J Se alkaa sujumaan jo hyvin.

 

Wau on paimentanut ahkerasti. Ollaan otettu nyt tehotreeni suunnissa ja kyllähän ne alkavatkin jo sujumaan paremmin. Lampaatkin alkavat kesyyntyä jo sen verran, että niitä pääsee silittämään useamman kerran Waun treenien aikana.

Wau the Lampaankesyttäjä. J

 _____________________________

 

Huomasin tuossa hetki sitten, että lupasin kuvailla Pinjan luonnetta, kun tunnemme toisemme paremmin. Nyt on varmaan tullut sen aika..

 

Pinjalla on sakemanniksi hyvä hermorakenne ja se on suhteellisen tasapainoinen yksilö. Saalisviettiä löytyy, kun se osattiin sieltä jostain kaivaa.

Muille ihmisille se on kiltti ja avoin. Kiva hännänheiluttaja.

Muille koirille se on myös kiltti, paitsi niille, joita se luulee jänikseksi (eli meidän sheltit).

 

Yritän nyt väsäillä jonkinlaisen taulukon, missä vertailen entistä sakemanninarttuani (Rinaa) Pinjaan. (maksimi kolme + merkkiä ja minimi kolme - merkkiä)

 

Asia/tekeminen

Rina

Pinja

Hermorakenne

- -

+ +

Sosiaalisuus (ihmisiin)

+ +

+ + +

Saalisvietti

+ +

+ +

Nenänkäyttö

+ +

+ +

Tekemisen halu

+ + +

+ +

Sosiaalisuus (koiriin)

-

+

Turha ääntely (vinkuminen/kiljuminen)

- - -

+ +

Rakenne

+ +

+ +

Terveys (kuvaustulokset)

-

+ + +

Läheisyydentarve

+ +

+

Ahneus

+ + +

+

Motoriikka

+ + +

+ +

Väri :D

+

+ + +

Kuvat vielä tytöistä:


IMGP0029.jpg picture by Shetland_sheepdog   lecahausdemi.jpg picture by Shetland_sheepdog